Neem de tijd om bovenstaande te bekijken!!!

 

Een Beagle aanschaffen?


Even goed nadenken over wat je hieronder te lezen krijgt.


Hebben jullie er eens over nagedacht dat jullie nieuwe huisgenoot niet voor enkele dagen of weken bij jullie is, maar dat een gezonde Beagle zo'n 12 tot 14 jaar kan worden.

Laten uw levensomstandigheden dat toe en gaat u binnen 5 of 10 jaar nog voldoende tijd voor hem/haar hebben?

- Als je de hond voor een kind koopt, wat gaat het binnen 5 of 10 jaar zijn? Mogelijke studies of zelfs een huwelijk kunnen binnen die tijd aan de orde zijn. Bespreek wie er in dat geval voor de Beagle zal blijven zorgen.
- Hebt u voldoende plaats in huis en mag je wel degelijk honden houden in uw huurwoning?
- Gaat de Beagle nog voldoende aandacht krijgen als er binnenkort een kind komt?
- Zijn de andere huisgenoten het eens met je beslissing?
- Wil je uw vakantieplannen aanpassen aan de hond of kan je op iemand rekenen die voor hem zorgt in die periode, zonder dat er schadelijke dingen mee gebeuren of hij rot verwend wordt.
- Bent u bereid alle kosten te dragen die aan een hond vastzitten, voeding, dierenarts, familiale verzekering en aankoop van toebehoren (bench, mand, leiband ...)
- Bent u bereid om u meer te verdiepen in het ras, er over te lezen en te leren?
- Ben je bereid uw hond echt op te voeden,op een manier dat hij zich gedraagt in gezelschap van mensen maar ook met andere honden en dieren.
- Heeft de Beagle voldoende plaats en loop om zich uit te leven en ben je bereid er ook tijd in te steken dat hij niet heel zijn leven in de grote tuin moet zitten maar dat hij ook al eens elders mag gaan wandelen?


Als je al deze vragen zonder aarzelen met "JA" kan beantwoorden, dan staat niets je nog in de weg om je een Beagle als vriend en gezelschap aan te schaffen.